Производителят на стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии Елхим -

...
Производителят на стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии Елхим -
Коментари Харесай

Ръст на приходите от продажби на акумулатори при Елхим - Искра

Производителят на стартерни батерии, тягови акумулатори и стационари батерии „ Елхим - Искра “ АД разгласи доходи от продажби за ноември тази година в размер на 3.40 млн. лв.. С струпване от началото на годината те са на стойност 35.88 млн. лева, което съставлява растеж от 24.54 % по отношение на същия интервал на предходната година.

Това значи, че предприятието в Пазарджик изпълнява прогнозата си за приходите от продажби за единадесетия месец, която беше за парични приходи от 3.20 млн. лева и с струпване от януари до ноември за 35.68 млн. лв..

Неокончателният финансов резултат на „ Елхим - Искра “ е загуба за ноември 2021 от 137 хиляди лв.. За интервала сред януари и ноември компанията от Пазарджик обаче регистрира брутна облага с струпване на стойност 601 хиляди лв..

Мениджърите на „ Елхим - Искра “, както нормално оповестиха и своята прогноза за приходите от продажби за декември тази година. Анализите са посочили, че паричните приходи биха могли да бъдат в размер на 2.16 хиляди лева, а  с струпване от началото на годината – 38.04 млн. лв..

Продажбите на компания са ориентирани както към българския, по този начин и към интернационалните пазари. И през 2021 година резултатите от активността на " Елхим - Искра " АД са мощно повлияни от ограничаващите ограничения по отношение на разпространяването на Ковид-19. Това изяснява и спада в продажбите на главните пазари в Италия, Франция, Испания, Русия и други.

Основни акционери в сдружението са: " Стара планина холд " АД с дял от 51.40% и CPM-Plastic Machinery LTD -  с 16.55% от капитала. Свободно търгувани са 26.36% от книжата с право на глас.

„ Елхим – Искра “ е обществена компания с към 1700 акционери, като книжата й се търгуват на „ Българската фондова борса “.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР